blog

Kako se “spravit” migat?

Sep 2, 2016 | Gibanje

Konec poletja je. So se tudi tebi nakopičili kilogramčki, ki te spravljajo v slabo voljo? Ali si tudi ti med tistimi, ki se ne počutijo dobro v svoji koži? 

 

Čas je za spremembe. Pa vendar je tako težko presekati rutino in narediti prvi korak.
Si med tistimi, ki težko stopiš v prostor, ti je nerodno zaradi kilogramov, potenja ali slabe kondicijske priprave? Ne, nisi edini tak primerek v tem vesolju. 

 

Ko je konec poletja, marsikdo opazi, da je poleti preveč skrenil s poti, preveč piva, mastne hrane in sladic. Res, da prihaja jesen, dolgi rokavi, ki bodo to skrili,.. Pa vendar, a ni ravno sedaj pravi čas, da poskrbiš za dober izgled in počutje? Do novega leta je še nekaj časa in zakaj ne bi ravno to leto zasijal-a v novi obleki. 

 

“Vse je v glavi”, pravijo. Res je. Prvi korak do boljše postave je, da se odločiš. Zdaj. Takoj. Ok, odločil-a si se. Kaj pa sedaj? 

 

Stric “google” bo dal odgovor številka dve. Kam na vadbo? 

 

Najbolj pomembno je, da izbereš vadbo, ki ti je všeč. Nekaj, kar boš rad-a počela. Aerobika, boks, funkcionalne vadbe, fitnes, joga,.. Karkoli. Odločitev je tvoja. V Sloveniji je veliko ponudnikov in s pomočjo spletnih strani boš našel-a informacije. Ker je mnogim nerodno iti prvič samim, povabi prijatelja, mamo ali partnerja in pojdita skupaj. Tako bo led prebit. Veliko centrov ponuja tudi možnost za brezplačen posvet ali trening. Izkoristi. Najavi se. Veliko lažje je začeti hoditi nekam na vadbo, če prej vidiš prostor, se pogovoriš s trenerjem, vidiš kako športni center »diha« in ali se tam dobro počutiš. Dobro in sproščeno počutje je bistveno.

 

Punce ponavadi rabimo še kak nov kos garderobe za dodatno motivacijo. Kupi si lepo majico, bidon za vodo ali novo brisačo.

 

Naj ti ne bo nerodno pri prvem obisku. Vsi so tam z istim oz. podobnim namenom kot ti. Vsi se potijo. In ne počuti se slabo, če narediš samo eno skleco. Ne primerjaj se z drugimi, važno je, da ti napreduješ. Postavi si cilje. Le ti naj bodo kratkotrajni – mesečni in realni. Ne smejo biti prenizki in ne smeš si postaviti za cilj, da boš naredil-a 100 sklec brez odmora, če si sedaj pri eni skleci.

 

Prvih 14 dni bo težkih, to moraš vedeti. Ne bom te slepila, da bo enostavno. Po prvih treningih bo »muskič«, bodo jutra, ko boš težko zlezel-a iz postelje. Nasmej se, naj bo to motivacija, da tega čez 14 dni ne bo več oz. bo manj.

 

Ob redni rekreaciji bo tudi želodček potreboval malo drugačno hrano. Jej večkrat na dan, imej manjše obroke, ne pozabi na dodatne beljakovine

 

 

Ne odlašaj, prijavi se na brezplačen posvet in začni že danes.  

 

Marjeta Kopar 

Oops! We could not locate your form.

Ti je zanimiv članek? Želiš prejemati še več koristnih vsebin? Napiši svoj email in mesečno ti bomo pošiljali sveže vsebine. 🙂

Hvala! Uspešno ste se prijavili!