blog

Zakaj je tako težko izgubiti težo?

Maj 23, 2024 | Gym, Prehrana

▶️ Če ste kdaj gledali oglas za hujšanje, veste, kako preprosto zveni izgubiti težo; samo vzemite to tableto, sledite to dieto ali kupite ta kos opreme in vse se bo stopilo kot čarobno. Vsako leto se porabi milijarde dolarjev za izdelke in storitve hujšanja, a kljub temu ostajajo milijoni predebeli.

▶️ Če se borite z izgubo kilogramov, veste, da ni bližnjic. Formula je preprosta: porabite več kalorij, kot jih zaužijete. Pa čeprav se to sliši enostavno, ponavadi ni. Ne gre samo za iskanje časa za vadbo ali izbiranje solate namesto hamburgerja. Gre za resnično zavezo za svoje zdravje vsak dan, ne glede na vzpone in padce. Da bi se postavili na pravo pot, morate paziti na naslednje:

✅ Vaš odnos: Potreben je čas, da izgubite kilograme in skozi celotno potovanje se morate motivirati. Eden od načinov je najti več razlogov za vodenje zdravega življenja. Spomnite se vseh prednosti vadbe, vključno z več energije, boljšim razpoloženjem in izboljšanim spanjem, itd.

✅ Vaše vadbe: Če ne vadite dovolj dosledno, je težko shujšati. Ni vam treba preživeti ure v telovadnici; le postavite razumen urnik vadbe, katerega ga lahko sledite vsak teden.

✅ Vaša prehrana: Sprememba načina prehranjevanja je še ena stvar, na katero se morate zavezati za dolgoročno hujšanje. To pomeni delati na zamenjavi nezdrave hrane z bolj zdravimi možnostmi. Še vedno lahko uživate v svoji najljubši hrani, vendar ne vsak dan. Pomembno je zmanjšati vnos kalorij.

✅ Vaš življenjski slog: Če želite zdravo življenje, morate biti pripravljeni spremeniti način življenja. Prekinite vsakodnevne nezdrave navade, pazite, kako in s kom preživljate prosti čas, se gibajte in ne uporabljajte zasedenega urnika kot izgovor.

✅ Vaše okolje: Obdajte se s stvarmi, ki vam bodo pomagale pri vaših prizadevanjih za zdravje. Ustvarite okolje, ki spodbuja zdrave odločitve in vas spominja nanje.

✅ Vaši cilji: Če si postavite nerealne cilje, zagotovo ne boste uspeli. Postavite si realne cilje. Izberite cilje, za katere veste, da jih boste dosegli, tako da boste vedno uspešni. Vaš cilj je lahko tudi majhen, kolikor želite, samo da je dosegljiv.

IMEJTE CILJ! 👊

 

 

Ines Petričević

Osebna trenerka in prehranska svetovalka

Ti je zanimiv članek? Želiš prejemati še več koristnih vsebin? Napiši svoj email in mesečno ti bomo pošiljali sveže vsebine. 🙂

Hvala! Uspešno ste se prijavili!