blog

V Gymu nisem samo “številka”

Nov 2, 2018 | Gibanje

Fitnesu, oziroma gibanju na splošno, posvečam veliko prostega časa, saj mi pomeni sprostitev, čas zase, pri premikanju lastnih meja mi predstavlja tudi izziv.

Po nekaj letih vadbe v fitnesu sem pričel razmišljati, da bi lahko svoj hobi spremenil v posel in pričel učiti druge. Prijavil sem se na tečaj za Fitnes inštruktorja pri Fitnes zvezi Slovenije (FZS) in skozi predavanja, ki so bila organizirana v sklopu tečaja, pridobival novo znanje. 

 

 

Po opravljenem prvem delu tečaja je pogoj za nadaljnjo izobraževanje tudi strokovno usposabljanje, ki se opravlja pri enem izmed mentorjev, t. j. pri uveljavljenem fitnes inštruktorju. Predstavljeni so na spletni strani FZS. Nabor mentorjev in mentoric je bogat, prihajajo iz vseh večjih krajev Slovenije. Sam sem se odločil, da prosim za mentorstvo Kristiana Vrečiča. Po ogledu njegove spletne strani in branju opisa sem vedel, da gre za profesionalca. Je človek z bogatim znanjem in 100% predanostjo svojemu delu. Kristian je bil takoj pripravljen postati moj mentor in dogovorila sva se za prvo srečanje v Legionar Gym-u.

 

Že pri prvem obisku Legionar Gym-a sem bil prijetno presenečen. Takoj sem dobil dober občutek, da tukaj nisi le številka. Gre za manjši gym s prijetno energijo, ki je specializiran za funkcionalno vadbo in ponuja širok nabor rekvizitov, pripomočkov za izvedbo kakovostnega treninga.

 

S trenerjem Kristianom sva se dogovorila, da na začetku pripravim nekaj predlogov treningov za stranke. Nato bova treninge izvedla skupaj; on v vlogi stranke in jaz kot inštruktor fitnesa, ki popravlja in usmerja k pravilni izvedbi vaj. Učenje preko igre vlog se mi zdi zelo koristno, saj je pri delu s strankami potrebna odločnost in podajanje kratkih, a jasnih navodil. Pri slednjem imam še nekaj težav, a jih skupaj s Kristianom skozi treninge odpravljava. Po vsakem opravljenem treningu se pogovoriva, kaj je bilo dobro in kaj bi bilo treba v prihodnje še popraviti ali spremeniti. To mi veliko pomeni, saj se tako največ naučim. Takoj dobim povratne informacije, kje se moram še izboljšati.  Veselim se prihodnjih treningov v Legionar Gym-u ter novega znanja.

 

 

 

Športen pozdrav, Nejc Polanec 

Ti je zanimiv članek? Želiš prejemati še več koristnih vsebin? Napiši svoj email in mesečno ti bomo pošiljali sveže vsebine. 🙂

Hvala! Uspešno ste se prijavili!