blog

Teniški komolec

Okt 9, 2018 | Gibanje

 

 

Hitro in učinkovito odpravite težave s teniškim ali golf komolcem

 

Več kot se ukvarjamo s svojim priljubljenim športom, več je možnosti za občasne nevšečnosti. Manjše poškodbe, katerim ne dajemo velike pozornosti, se lahko s časom razvijejo v resnejše težave. To velja tudi za manjše težave s komolcem, ki lahko prerastejo v hude bolečine. Glede na lokacijo ločimo teniški ali golf komolec, ne glede na poimenovanje pa se lahko omenjena težava pojavi pri različnih športih.

 

Nova in zelo učinkovita metoda terapije za odpravljanje težav s teniškim komolcem in podobnih težav v drugih sklepih je medical flossing. Pri tej metodi se okrog poškodovanega sklepa ali mišice močno ovije elastični trak, sklep pa nato premikamo v obsegu njegove zmogljivosti. Trak po največ dveh minutah odstranimo  s čimer povzročimo pretok nove krvi žile prizadetega predela. Razultati terapije so izboljšanje gibljivosti, zmanjšanje bolečine in razširitev žil, kar s povečanim krvnim obtokom spodbuja celjenje tkiv.

 

Pozitivne učinke flossinga pripisujejo na račun zmanjšanja tonusa mišice, ki ga dosežemo s kompresijskim povijanjem. Premikanje sklepa v kompresijskem stanju ob tem še doseže razgradnjo brazgotin v mišicah, kitah in fasciah, s čimer  zmanjšamo bolečino in izboljšamo gibljivost sklepa.

 

Izvedbo vaje si oglejte v spodnjem videju: 

 

 

 

 

 

Kristian Vrečič

osebni trener

Ti je zanimiv članek? Želiš prejemati še več koristnih vsebin? Napiši svoj email in mesečno ti bomo pošiljali sveže vsebine. 🙂

Hvala! Uspešno ste se prijavili!