blog

Spoznaj 3 vaje iz animal flowa

Mar 15, 2019 | Gibanje

Predstavila vam bom 3 vaje, ki jih vključujemo v vadbo animal flow.

 

 

Raztezne vaje, ki jih lahko uporabljamo kot samostojni trening, kot vaje za ogrevanje ali raztezanje po treningu. Jaz sem jih uporabljala za ogrevanje pred surfanjem in tudi po surfanju za raztezanje hrbta.

 

 

VAJA 1

V položaju mizice, dvignemo kolena in nato eno nogo prenesemo, kolikor nam to gibljivost omogoča na drugo stran. Sledi rotacija celotnega trupa. Gibanje izvajamo POČASI! Na koncu dvignemo boke in iztegnemo prosto roko. POČASI se vrnemo v začetni položaj in ponovimo z drugo stranjo.

 

 

VAJA 2

Spustimo se v položaj predklona, nato gremo v položaj baby kobre ali navadne kobre (lahko tudi oba). Položaj zadržimo 5–10s. Preidemo v položaj strehice in zadržimo 5-10s. Dvignemo se POČASI iz predklona v nevtralni položaj.

 

 

VAJA 3

V položaju rakca dvignemo boke in počasi dvignemo roko. Približamo jo nasprotni roki, pogled sledi roki, katera se dvigne in približa drugi roki. Celotno gibanje roke in rotacije izvajamo POČASI!  Vrnemo se v začetni položaj rakca in ponovimo z drugo roko.

 

Preveri vaje v posnetku:

 

 

 

 

 

 

 

Carmen Kralj

osebni trener

Ti je zanimiv članek? Želiš prejemati še več koristnih vsebin? Napiši svoj email in mesečno ti bomo pošiljali sveže vsebine. 🙂

Hvala! Uspešno ste se prijavili!