blog

Si za športno poletje?

Jun 26, 2019 | Gibanje

Čeprav se vsi veselimo toplih dni, ko bomo lahko neomejeno dirjali naokoli in bomo slika zdravja in forme, se pogosto zgodi obratno.  Od vročine, piknikov, počitnic, vsak izgovor, ki pride mimo, je primeren, da še en dan odsedimo v senčki ob obveznem pivu.

 

Da se razumemo, nič nimam proti sedenju v senčki, še manj proti pivu. Tudi popolnoma razumem, da se je v vročini težko že premikati, kaj šele puščati mlake potu v telovadnicah.

 

 

 

 

Kaj predlagam, da bo to poletje kljub vsemu aktivno?

 

 

  1. Sprememba urnika

Za ceno dnevne vročine dobimo daljši dan! Namesto filma zvečer pojdi na sprehod, tek, rolanje… Še bolje, vstani eno uro prej, sonce je gotovo že pokonci, in poskusi to poletje urediti svoj bioritem na vsaj 7 ur spanja med  11. in 6. zjutraj. Na ta način bo tudi regeneracija boljša, pa še zvečer si še vedno lahko privoščiš posedanje ob pivu, ker je trening že zdavnaj opravljen. 

 

 

  1. Izbira aktivnosti

Po mojem mnenju je poletje čas za aktivno druženje. Slovenija ponuja nešteto možnosti, zadaj si cilj poskusiti čim več različnih. Od hribov, morja, rek in potokov, do neskončne ponudbe adrenalinskih in skupinskih športov. Dobra družba ti bo tudi v spodbudo, da ne obupaš v prvem tednu.

 

 

  1. Izbira dopusta

Že pri izbiri lokacije lahko narediš ogromno za to, da bodo počitnice potencialno bolj aktivne. Nekateri ponudniki imajo v svojem asortimanu že v naprej sestavljene aktivne oddihe, brez težav pa si ga sestaviš tudi sam. Pozanimaj se, kakšne možnosti imaš na izbrani lokaciji in si izberi kakšen tečaj ali pa preprosto izkoristi plažo pred jutranjim navalom turistov in preteci nekaj kilometrov ali opravi hiter trening z lastno težo. Predlagam pa, da se nekoliko pripraviš v naprej (prebrskaš možnosti po internetu, spakiraš vse, kar bi lahko potreboval,…), da si ne ponudiš izgovora.

 

 

 

  1. Manj je več

Kot vedno pravim, izberi si vrsto in količino gibanja, ki jo lahko kljub vročini in utrujenosti dnevno vzdržuješ. Ne zaženi se brezglavo v visokoleteče načrte, ki te bodo pustili izčrpanega in kalili užitke poletja. 30 min na dan, vsak dan, je bolje kot ena ura, enkrat na vsako polno luno. 

 

 

Se vidimo na treningih, v naravi ali pa… na pivu.

 

 

 

 

Maruša Kraševac  

osebna trenerka

Ti je zanimiv članek? Želiš prejemati še več koristnih vsebin? Napiši svoj email in mesečno ti bomo pošiljali sveže vsebine. 🙂

Hvala! Uspešno ste se prijavili!