blog

Rehabilitacija po zlomu noge – 1. del

Jul 13, 2018 | Gibanje

Letos decembra bom spet smučala

 

25. marca letos (piše se leto 2018) sem si zlomila nogo. Spiralni zlom..plato golenice.. Kar lepo so me »razrezali« v Franciji in me »pošraufali« skupaj.

 

Slika: Noga po operaciji

 

 

3 mesece po zlomu desne noge sem končala z uradno rehabilitacijo. Zdravstvo mi je krilo 8 obiskov fizioterapije in 14 dni rehabilitacije v enem iz med slovenskih zdravilišč.

 

Kost je zaceljena, gibljivost 100 %.  Odlično, a ne? Vendar še 2 meseca ne smem teči in delati poskokov. O mišicah na nogi »ni ne duha in ne sluha«. Po treh mesecih še vedno počivam na sedežni po kosilu, dnevno me boli gleženj in daljših pohodov od Rožnika si še nisem privoščila. Prej sem seveda veselo hribolazila po slovenskih hribih. Tu mislim kaj več od pol urne »Šmarke«. 🙂

 

Slika: S prijateljico po Bournovi poti

 

 

Šport mi je že od nekdaj blizu. Pred poškodbo sem namreč vsaj 3x tedensko hodila na vodeno rekreacijo, rekreativno boksala,  pa tudi delam v športni branži. In morda je ravno zato še toliko večja želja, da sem čim prej »nazaj« in da bom že decembra veselo smučala.

 

Slika: Boks v Legionar Gymu

 

 

Zavedam se, da je veliko takšnih poškodb in ljudi, ki pa  morda ne vedo, kam se obrniti in kako se spraviti nazaj v pogon. Ravno zato bom z vami delila osebno zgodbo, moje treninge, napredek in potek nadaljevanja rehabilitacije. Spremljajte me in se skupaj z mano veselite decembra, ko grem ponovno na smučke.

 

Slika: Alpe d’Huez 2018 – pred zlomom noge (desne – točn ta, k je v zraku)

 

 

Blog bo vseboval razložene vaje za rehabilitacijo, konkretne primere treningov in ideje za nakup pripomočkov. Strokovni del bo prispeval trener Dejan Bizjak, vsemu skupaj pa bom dodala še osebno doživljanje in male »ocvirke« iz dogajanja v času zdravljenja.

 

Že v naslednjem blogu boste lahko prebrali, kako bi lahko bil prvi dan smučanja v Franciji »kičast«, na koncu dneva pa sem si samo še želela da bi kuhala kosilo in čuvala otroke.

 

 

Se beremo, lep pozdravček,

 

 

 

 

Meti

 

Ti je zanimiv članek? Želiš prejemati še več koristnih vsebin? Napiši svoj email in mesečno ti bomo pošiljali sveže vsebine. 🙂

Hvala! Uspešno ste se prijavili!