blog

Ne bodi tak kot ostali

Mar 8, 2019 | Gibanje

Še nekaj novoletnih zaobljub mi je ostalo za vse, ki ste letos v zamudi z njimi: »Obljubim, da bom letos pospravljal za seboj!«. S tem člankom se bom dotaknil tistih fitnes entuzijastov, ki postavljajo svoj ego pred splošnim blagostanjem. (Ne)uporaba brisače, (ne)pospravljanje za seboj, zasedanje naprav in uteži po nepotrebnem je samo nekaj ključnih hobijev, ki gredo marsikomu na živce. Če pospravim uteži za seboj, potem vsa manjvredna fitnes raja ne bo imela čast videti, koliko železa sem sposoben upirati gravitaciji in tako bo cela vaja brez smisla.

 

 

Tako kot imamo avtošole, bi lahko imeli tudi šnelkurz obnašanja v fitnesu. Upoštevanje pravil vas ne bo spremenilo v močnejše ljudi ali celo v aristokrate, si boste pa prihranili kakšen grd pogled ali nemara spoznate osebo, ki bo potrebovala vašo pomoč. In kaj imam pravzaprav v mislih?

 

  1. Uporabljaj brisačo: Zakaj le. Tako sem vesel, da nisi pobrisal klopi za seboj. Nadvse sem se želel namakati v tvojem švicu.
  2. Pospravljaj uteži za seboj: Če ne (z)moreš pospraviti uteži za seboj, kontaktiraj punce na recepciji in z veseljem ti bodo pomagale.
  3. Pospravljaj ročke za seboj: Če lahko narediš 10 ponovitev, lahko še eno dodatno in vrneš ročke na stojalo.
  4. Ne zasedaj naprav po nepotrebnem: pavze med serijami naj ne bodo daljše od 1 minute, razen če si powerlifter. In večina ni.
  5. Ne skači na mesto, kjer delajo drugi: Model, lahko vmes eno serijo? Seveda, nameraval sem vzeti 5 minutno pavzo, da boš opravil svoje.
  6. Ne bulji v druge: Ljudje opazijo. Predvsem ženske. To je neprijetno in sporočaš ostalim, da ti je dolgčas.
  7. Ne pretiravaj z družabnimi omrežji med vadbo: Seveda je nujno objaviti »posing selfie« med vadbo, kako bodo sicer vsi moški sledilci vedeli, da trenirate zadnjico 4 krat na teden? Kljub temu ste v fitnesu, ne na modni reviji.
  8. Ne kriči med ponovitvami: Znanstveno je dokazano, da ljudje niso močnejši, če kričijo med ponovitvami, so pa dokazano »iskalci pozornosti«.
  9. Ne telovadi tako da oviraš druge: Ker so fitnesi dovolj veliki za vse, ker je nevarno in ker si nihče ne želi vstopati v oseben prostor drugega.
  10. Ne moti drugih med vajo: Nagovarjanje ljudi, medtem ko delajo, je velika distrakcija. Počakaj, da končajo in se nato pohvali koliko si včasih dvignil.

 

 

Predstavljam si, da ste dojeli bistvo. Da se razumemo, fitnes ni knjižnica ali pogrebni zavod. Pogovarjajte se, delajte, smejte se, snemajte se, telovadite, ampak ne bit taki kot ostali. Upoštevajte (nenapisana) pravila. Pospravljajte za seboj in ne pozabite najnovejše ulične raziskave v Zagrebu: Vježbaj, p***a ti materina! 🙂 

 

 

 

 

Marko Ličen 

osebni trener

Ti je zanimiv članek? Želiš prejemati še več koristnih vsebin? Napiši svoj email in mesečno ti bomo pošiljali sveže vsebine. 🙂

Hvala! Uspešno ste se prijavili!