blog

Mentorstvo

Jan 31, 2018 | Gibanje

Kristian Vrečič sodeluje kot mentor pri Fitnes zvezi Slovenije in predaja svoje znanje novim bodočim osebnim trenerjem.

Tokrat objavljamo kratek opis izkušnje Jana Okorna, ki ga je pod svoje okrilje vzel trener Kristian. 

 

 

 

Sem Jan Okorn, diplomant smeri Športna vzgoja na Fakulteti za šport v Ljubljani. Po omenjenem študiju sem se odločil še za študij Fizioterapije v Mariboru, kjer obiskujem 2. letnik. Poleg študija se ukvarjam še z vodenjem skupinskih vadb in maserstvom. Na Fakulteti za šport sem si za usmerjanje športa izbral predmet Fitnes, pri katerem sem dobil osnovna znanja za delo trenerja v fitnes centrih. Ker sem predmet uspešno opravil in napisal diplomo s področja fitnesa, mi za dodelitev naziva osebni trener manjka le še pedagoška praksa pri vsaj dveh različnih mentorjih.

Eden izmed mentorjev, s katerimi sem sodeloval, je bil tudi Kristian Vrečič. Zanj sem izvedel preko njegove spletne strani, kjer sem prebral nekaj njegovih člankov. Ugotovil sem, da je tudi on opravil študij na Fakulteti za šport in da je državni podprvak v olimpijskem dviganju uteži. To je pritegnilo mojo pozornost in odločil sem se, da ga kontaktiram. Že ob prvem stiku mi je deloval ustrežljiv, saj mi je z veseljem ponudil pomoč. Ob njem sem se veliko naučil, saj mi je znal podati iskreno kritiko, poleg tega pa tudi pohvaliti pozitivno delo. Spoznal sem njegov način dela in principe, po katerih trenira svoje stranke. Delala sva na tak način, da sem naredil pripravo za določeno stranko, on pa mi jo je potem podrobno pregledal in komentiral. Mentorstvo sva opravljala v Legionar Gymu na Viču.  

 

 

 

Moram priznati, da mi je bil Legionar Gym že ob prvem vstopu zelo všeč. Po mojem mnenju bi ga lahko opisal kot idealen prostor za izvedbo funkcionalnega treninga, saj je prostor dovolj velik in dobro opremljen. Na voljo so vsi glavni pripomočki, ki jih nekdo potrebuje za izvedbo kakovostnega treninga, pa naj bo s tem mišljen trening z lastno telesno težo, crossFit trening ali trening s prostimi utežmi. Tudi vsi, ki so tam zaposleni, so zelo prijazni.

Kljub temu, da s prakso še nisem zaključil, lahko rečem, da sem v Legionar Gymu doživel zelo pozitivno izkušnjo in mislim, da se bom tudi po končani praksi še vrnil tja.  
 
 

 

 

Jan Okorn 

Ti je zanimiv članek? Želiš prejemati še več koristnih vsebin? Napiši svoj email in mesečno ti bomo pošiljali sveže vsebine. 🙂

Hvala! Uspešno ste se prijavili!