blog

Kako boš najhitreje postal maksimalno močan?

Jan 31, 2018 | Gibanje

Če bi hotel posameznika v najkrajšem možnem času narediti maksimalno močnega, bi dal velik poudarek razvoju moči prijema. Močan prijem je ključen pri uspehu z vajami, kjer moramo držati/nositi/dvigovati težko breme. Zato je najbolj učinkovito, če ga treniramo ravno s takimi vajami, kjer dvigujemo težka bremena.

 

Pogosta zmota pri treningu moči mišic podlahti je, da se te mišice trenirajo na koncu treninga kot izolacijsko vajo. Primer tega bi bili vaji upogib in izteg zapestja, izvedene v visokih ponovitvah. Veliko boljša izbira pa so kompleksne vaje z povečano debelino orodja (utež/drog/palica). 

 

Dobra izbira so naslednje vaje:

  • mrtvi dvig z debelo palico,
  • zgibi na vrv,
  • nošenje koluta. 

 

 

 

 

Če nimaš dostopa do opreme/gyma tako pogosto ali nimaš časa, ki bi ga v gymu vlagal v te vaje, priporočam nakup gumice za stiskanje. Prednost te je, da jo lahko nosiš s seboj povsod in tako vadiš kjerkoli in kadarkoli. Ta metoda bo delovala, ker se mišice podlahti hitro regenerirajo in zato se odzivajo na velik volumen treninga. 

 
 
 
 

 

 

Tine Seražin Lisjak 

osebni trener 

Ti je zanimiv članek? Želiš prejemati še več koristnih vsebin? Napiši svoj email in mesečno ti bomo pošiljali sveže vsebine. 🙂

Hvala! Uspešno ste se prijavili!