blog

Kaj je flow movement?

Feb 11, 2020 | Gibanje

Si želite izboljšati svoje počutje, ustvarjalnost in produktivnost?

Če je temu tako, se boste morda našli v konceptu vadbe skozi gibanje oziroma flow movementa.

To je koncept, v katerem um in telo delujeta popolnoma usklajeno. Glavna namena sta reševanja zahtevnih nalog in dobro počutje. Flow je svoboda, gibanje in izražanje samega sebe. Zajema koncepte gibljivosti, fleksibilnosti, moči, koordinacije, eksplozivnosti in kreativnosti skozi gibanje.

Flow delimo v tri glavne kategorije: stoječe elemente (high flow), nizke elemente (low flow) in elemente na tleh (flor work – ground flow). Flow gibanje vam omogoči, da znova spoznate svoje telo. Ne glede na to, ali ste na rokah ali nogah, je cilj upočasnitev, pretočnost in preizkušanje novih stvari, bodisi skozi gibanje ali skozi mentalno stanje.

Flow gibanje pa prav tako deluje kot preventiva proti poškodbam, saj telo pripravimo na razne nepredvidljive situacije s katerimi se lahko soočimo v življenju. Skozi gibanje se učimo o učinkovitosti, saj se skozi vajo učimo, kako izvesti določeno gibanje bolj učinkovito, tako da posledično porabimo manj energije.

Bi želeli spoznati takšen koncept gibanja?

 

 

 

Tomaž Debevc

osebni trener

Ti je zanimiv članek? Želiš prejemati še več koristnih vsebin? Napiši svoj email in mesečno ti bomo pošiljali sveže vsebine. 🙂

Hvala! Uspešno ste se prijavili!