Ima še kdo trenutno na vrtu vse zeleno od bučk?
Pri nas neustavljivo rastejo in poleg tega, da mi “gledajo že iz ušes” mi počasi tudi zmanjkuje idej na kakšen način jih še pripraviti
V želji, da jih tudi ti vključiš v naslednji obrok, naj ti zaupam, da so:
– nizkokalorične,
– bogate z vlakninami, vitamini, minerali,
– bogate z antioksidanti – prispevajo k zdravju srca in ožilja …
Ko torej na tvojem vrtu zraste naslednja “velikanka” jo lahko pripraviš takole
Recept: Bučkine kocke
Sestavine:
– 4 srednje velike bučke (naribane),
– 250 g rikote/skute/fete,
– 120 g naribanega parmezana,
– 6 jajc,
– 1 čebula in 1 strok česna (drobno nasekljana),
– 120 g mleka,
– 120 g pirine moke,
– sol in poper,
– olivno olje,
* Po želji slanina oz. druga vrsta mesa.
Navodila:
1. Pečico prižgemo na 200 stopinj.
2. V ponvi popražimo čebulo in česen, da se zmehčata (*V primeru, priprave z mesom ga prepražimo v tem koraku).
3. V večjo posodo stresemo bučke, rikoto (oz. skuto/feto), parmezan, sol in poper.
4. Jajca razžvrkljamo z mlekom in primešamo moko.
5. Jajčno maso in sestavine iz ponve dodamo bučkam, dobro premešamo in prelijemo v pripravljen pekač.
5. Pečemo 35 do 40 minut.
Uživamo v toplih ali hladnih bučkinih kockah.
Klara Logar,
Osebna trenerka