blog

Legionarjev pozdrav soncu

Jan 18, 2018 | Gibanje

Legionarjev pozdrav soncu je namenjen za jutranji razteg in poživitev energije.
Kako ga naredimo?
Stojimo poravnano, stopali se dotikata, dlani pa sta skupaj pred srčno čakro. Naredimo vdih in izdih. Z izdihom preidemo v predklon, razbremenimo obe roki.  

 

Z vdihom pridemo v položaj mizice, kjer je naš hrbet popolnoma raven. Roki položimo nad koleni ali pa na goleni. Zopet z izdihom preidemo v predklon. Roki položimo na tla in stopimo z desno nogo v velik razkorak. Prsni koš je dvignjen, hrbet raven in v tem položaju napravimo vdih.

Z izdihom preidemo v položaj strešice. V tej asani poskrbimo, da je naš hrbet raven, peti pa potiskamo proti tlom. Prsni koš proti stegnom. Sprostimo rami in dihamo. Naslednji položaj je položaj deske. V deski pazimo, da naša hrbtenica ni usločena ali pa trtica višje od ravni naših lopatic.

Z izdihom se spustimo proti tlom pri spustu pazimo na to, da sta komolca ves čas ob rebrih – ozko. Rami zavrtimo nazaj, stisnemo lopatici in z vdihom pridemo v položaj kobre. V asani kobre bodimo pozorni na aktivacijo zadnjice, stegen, globoke trebušne mišice. Pazimo pa tudi, da sta obe roki v iztegnjenem položaju in rami potisnemo stran od ušes. Podaljšamo vrat. Z izdihom preidemo zopet v strešico, iz strešice stopimo z desno nogo naprej v izpadni korak, stopimo v predklon z izdihom.

Vdih nas dvigne v položaj mizice, nato zopet spustimo prsni koš navzdol v predklon. Iz predklona se z vdihom poravnamo v stoječi položaj imenovan asana gore.

Ves cikel ponovimo tudi na levo stran.

Ti je šlo? Lahko ga naredimo skupaj na vadbi Legionar Body – KLIK.

 
 

 

 

Tina Zager  

osebna trenerka 

Ti je zanimiv članek? Želiš prejemati še več koristnih vsebin? Napiši svoj email in mesečno ti bomo pošiljali sveže vsebine. 🙂

Hvala! Uspešno ste se prijavili!